Panghasilan

Kumaha ngitung panghasilan tina inpormasi pilem?

(1) Saatos pilem diémbarkeun, sadaya kuitansi box office kedah dirékam kana sistem tikét éléktronik, sareng data bakal dirangkum seragam ka Kantor Dana Khusus Industri Film Cina. Data statistik tina Kantor Dana Khusus kedah dijantenkeun dadasar pikeun ngabagi-bagi akun antar pihak. Mimiti, pajak bisnis khusus 3,3% sareng dana khusus 5% bakal dibayar kanggo sadaya pendapatan pilem. Sésana 91,7 persén dianggap "box office" anu tiasa disebarkeun.

(2) Dina box office anu tiasa dibagi kana rekening, bioskop bakal tetep 57%, sareng China Film Digital bakal tetep 1-3% kanggo biaya agénsi distribusi. Sésana 40-42% dituju ka produser sareng distributor pilem. Distributor pilem bakal ngeusi batre 5 dugi 15 persén box office anu janten distributor pilem salaku biaya agénsi distribusi. Artosna, 2-6% box office anu tiasa disalurkeun dianggo salaku biaya agénsi distribusi.

(3) Dina sababaraha kasus, distributor mayar kanggo promosi sareng distribusi pilem, dina kasus éta, distributorna bakal ngeusi biaya 12-20% tina biaya distribusi agénsi. Upami anu ngaluarkeun janji ngaluarkeun jaminan, pamayaran, pembayaran di muka produksi biaya, sareng sajabana, biaya agénsi distribusi anu langkung saé bakal ditagih.

(4) Rumus kuitansi box-office pulih ku produser nyaéta: 1 * (1-0.033-0.05) * 40% * (1-0.1) = 0.33, anu mangrupikeun bagian produksi dina kaayaan normal. Pilem kalayan box box akhir tina 100 juta RMB bakal ngasilkeun sakitar 33 juta RMB dina pangiriman box office.

Aya rumus saderhana pikeun ngitung:

Proporsi investasi = (Jumlah investasi) / (biaya pilem)

Untung diantisipasi = (Prakiraan box office) * 33% * (Proporsi investasi)

 

Salaku conto :

Upami nanem modal 100.000,00 RMB, biaya Pilem 100 juta RMB, sareng box office 1 milyar,

Teras anjeun tiasa kéngingkeun sahenteuna 330.000,00 RMB tungtungna.

Sapertos di handap ieu:

Jumlah investasi ¥ 100.000,00
Perkiraan box office ¥ 1.000.000.000,00
Biaya pilem ¥ 100.000.000,00

Itung ayeuna

Proporsi investasi = (Jumlah investasi) / (biaya pilem)

= 100000/100000000 = 0,1%

Panghasilan anu diantisipasi = (Prakiraan box office) * 33% * (Proporsi investasi)

= 1000000000 * 33% * 0,1% = 330,000 RMB